Lasergun kopen : lasergeweer koopgids

FaceTheAction.be verhuurt enkel de beste en leukste lasergeweren. Om hier zeker van te zijn kopen en testen we zowat alle lasergeweren die er op de markt komen. Wil je zelf een leuke lasergun kopen? Maak dan een keuze met deze lasergeweer koopgids!

Laserguns kopen de grote test

Waar op letten bij het kopen van een lasergun?

Zonlicht en lasergeweren

Indoor/outdoor stand

Er is één ding waar lasergeweren een hekel aan hebben: de zon. Lasergeweren werken met infrarood signalen (onzichtbaar licht). Spijtig genoeg zendt de zon naast gewoon licht ook nog infrarood licht uit! Hoe feller de zon schijnt hoe moeilijker laserguns het hebben om met elkaar te praten. Sommige lasergeweren erkennen dit probleem en doen er alles aan om dit zo goed mogelijk op te lossen.

Deze laserguns hebben een indoor maar ook outdoor modus. In de outdoor modus passen ze allerlei technieken toe om toch zo ver mogelijk te schieten.

Als een lasergeweer hier niets over zegt is dit een slecht teken. Vaak schieten deze lasergeweren in hevig zonlicht maar een paar meter ver en zijn hun informatie lampjes niet meer zichtbaar in de zon.

Check 1: Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus?
Terugslag en vibratie

Haptic feedback

Vroeger werden lasergeweren gezien als minder cool dan bijvoorbeeld Nerf, airsoft of paintball geweren. Bij deze geweren zie en voel je een projectiel (Nerf pijltje, paintball kogel) uit het geweer vliegen. Je voelt en hoort een veer, een motor of gas het projectiel zo ver mogelijk schieten. Dit geeft een wauw effect! Bij lasergeweren hoorde je alleen een duf geluidje *PIEW*PIEW*.


Deze tijden zijn gelukkige voorbij! Er komen steeds meer lasergeweren uit met coole haptic feedback motoren. Een trilmotor die het geweer laat trillen als je geraakt wordt, een terugslag motor die het geweer doet beven als je een laserkogel afvuurt. Dit maakt het extra leuk!

Check 2: Heeft het geweer een terugslag of tril motor?
Lasergun vizier

Vizier

Het grote voordeel aan laserguns is dat je met een goed geweer erg ver kan schieten (tot 100m ver). Daar kunnen Nerf, airsoft of paintball geweren alleen maar van dromen!

Om ver te schieten heb je een goed lasergeweer nodig, dat zowel binnen als buiten goed presteert.
Maar je moet natuurlijk ook goed mikken. Als er geen vizier of vizierkorrel op het geweer staat wordt mikken erg moeilijk.


Daarom hebben goede lasergeweren een vizierkorrel (te herkennen aan 2 of 3 kleine “stekels” aan de voorkant van het geweer).
Als een lasergun dat niet heeft, laat je het best links liggen. De makers hebben dan hebben dan duidelijk niet de intentie om een leuk lasergeweer te maken, maar gewoon om te verkopen.

Check 3: Heeft het geweer een vizierkorrel?
LAsergun hit confirmatie

Hit confirmatie

Er is één groot nadeel bij laserguns: je ziet geen kogel vliegen of geen laserstraal. De meeste mensen denken dat je een laserstraal gaat zien, maar je schiet met infrarood licht, dat is onzichtbaar!


Daarom kan je dus niet zien of je een tegenstander raakt. Goede lasergeweren lossen dit echter op met een “Hit light”.

Als je een tegenstander raakt moet zijn geweer oplichten, zodat je weet dat je goed bezig bent!
De Hit light moet zichtbaar zijn langs alle kanten van het lasergeweer en de lichtsterkte sterk genoeg om ook in zonlicht zichtbaar te zijn!

Daar falen veel laserguns, ze hebben wel hit light maar deze zijn bijvoorbeeld enkel in het donker goed zichtbaar, of staan enkel op de zijkant van het lasergeweer zodat ze niet zichtbaar zijn langs de voorkant.

Check 4: Heeft de lasergun hit lights die zichtbaar zijn langs alle kanten van het geweer?

De geteste laserguns

De volgende lasergeweren hebben ik (34 jaar) en mijn 10-jarige neefje getest.

Wij testen telkens hoever mijn 10-jarig neefje er mee kon schieten en speelde met de laserguns om te kijken hoe leuk ze waren. De testen werden buiten verricht op een druilerige dag in februari. Ideale omstandigheden dus, ook voor lasergeweren die niet goed tegen de zon kunnen (er was dan ook zo goed als geen zon).

Wij zullen ook nog een afstandstest doen op een mooie dag in de zomer om te kijken hoe ver de lasergeweren dan schieten.

Geteste laserguns

Afstandstest: hoe ver schiet de lasergun?

Hoe verder je met een lasergun kan schieten hoe leuker! Het is geweldig om je tegenstander te raken vanaf grote afstand en hem/haar raar te zien kijken omdat hij/zij niet weet waar je zit! Op de verpakking van de meeste laserguns staat hoe ver ze schieten, dit is meestal niet correct! De testen zijn meestal ’s nachts uitgevoerd of in ideale omstandigheden.

Wij deden deze test in de buitenlucht op een druilerige dag in februari (Sterkte van het zonlicht ongeveer 8000 lux), er was niet veel zon. Je kan deze test dan ook zien als de maximum afstand waarop je iemand kan raken. In de zomer doen wij deze test opnieuw. Vele lasergeweren zullen dan veel slechter presteren door de infraroodlicht dat de zon uitstraalt! Wij zijn gestopt met testen op 110m (het testveld was niet langer dan 110m)

Deze test werd uitgevoerd door mijn 10-jarig neefje. Sommige geweren kunnen waarschijnlijk technisch gezien verder schieten. Door het ontbreken van een goede vizierkorrel kon mijn neefje echter niet verder schieten. Zo zouden de Lichtbattle active en Lightbattle anti cheat technisch gezien even ver kunnen schieten. Door het ontbreken van een goede vizierkorrel op de Lightbattle active lasergeweren kon mijn neefje er echter niet ver mee schieten.

Dit is een overzicht van de schietafstanden:

4 meter: Laser challenge team force pistol
9 meter: Laser challenge cyber splash
10 meter: Light battle active
15 meter: Hasbro LTAR (een beetje vreemd, zouden normaal even ver moeten schieten als Phoenix geweren, defect in het geweer?)
18 meter: Laser X Long range en basis pistool
21 meter: Jasman Halo 3 pistol
25 meter: Laser Challenge Firestorm V2 & Jasman Halo 3 plasma rifle
30 meter: Lazer Mad
110 meter: Hasbro Phoenix en Recoil laserguns (konden nog gemakkelijk geraakt worden), Hasbro Laser ops pro, Lichtbattle Anti cheat en NEWIDEA laserguns (konden nog geraakt worden maar ging minder vlot, zaten op hun limiet)

Overzicht laserguns

Goliath Recoil laserguns

Recoil laserguns kwamen uit in 2017. Deze lasergeweren werken enkel met een smartphone (Ios of Android). En dat is ook hun grootste nadeel. De officiële app zit vol met bugs en wordt niet meer geüpdatet. Daardoor kan je bijna geen enkel spel spelen zonder dat er zich problemen of fouten voordoen.

Gelukkige hebben enkele knappe koppen hun eigen apps gemaakt. Zo is er Freecoil, SimpleCoil, LaserCoil en FactionsIR (betalend). De meeste van deze Homebrew apps staan niet op de playstore of de appstore. Je moet de APK dus handmatig op je smartphone installeren. Als je niet weet hoe je dit doet, raad ik Recoil laserguns niet aan.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Ja, Recoil lasergeweren hebben 2 verschillende zenders, 1 die gebruikt wordt voor binnen (korte afstand) en een die geactiveerd wordt in een buiten spel.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Recoil laserguns hebben de coolste terugslag motor van alle lasergeweren! Echt verbluffend!
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Ja, het geweer heeft een goede vizierkorrel.
 4. Heeft de lasergun hit lights? Neen, het geweer heeft geen hitlights. Je krijgt wel een bericht via de app als je iemand raakt.

Positief

Zeer stevige lasergeweren
De beste terugslagmotor die we hebben getest
Het enige lasergeweer met een barrel flash (lichtje aan de voorkant van het lasergeweer dat oplicht als iemand schiet)

Negatief

Enkel te gebruiken met een smartphone
Officiële App zit vol fouten (onspeelbaar)

Conclusie

Laserguns met enorm veel potentieel. Echter zijn ze enkel bruikbaar met een smartphone en helaas zit de officiële app vol met bugs. Gelukkig zijn er goed werkende homebrew apps. Deze raden we echter enkel aan voor wat meer techy tieners of ouders.

Recoil laserguns zijn te koop via: Amazon.nl of Cdiscount.be
Recoil lasergun
2 Recoil lasergeweren
Hasbro laserops pro
Hasbro laserops pro

Hasbro Laser ops pro

Deze laserguns kwamen uit in 2018. Er zijn 2 type laserguns: de kleine Alphapoint lasergeweren en de grote Deltaburst lasergeweren. Ze zijn bruikbaar met of zonder smartphone. Zonder smartphone zijn ze echter zeer beperkt. Als je zonder smartphone speelt kan je namelijk niet uitgeschakeld worden. Je kan enkel tijdelijk uitgeschakeld worden. Dit is vooral goed voor zeer jonge spelers (tussen 6 en 9 jaar).

De app heeft zoals alle lasergun apps bugs (dit lijkt wel een vloek?). De geweren hebben connectie problemen waardoor ze moeilijk hun scores kunnen uitlezen. De scores die worden uitgelezen zijn meestal niet zo accuraat.

Dit alles maakt deze lasergeweren enkel geschikt voor zeer jonge spelers. Bovendien zullen ze er snel op uit gekeken zijn.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Ja, deze laserguns hebben een schakelaar om je omgeving te kiezen, indoor of outdoor.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Laser ops AlphaPoint hebben geen tril of terugslag motor DeltaBurst geweren hebben wel een terugslagmotor, maar deze voelt helemaal niet goed aan.
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Ja, Laser ops pro hebben een handige vizierkorrel.
 4. Heeft de lasergun hit lights? Ja, deze geweren hebben hit lights die langs alle kanten zichtbaar zijn.

Positief

Spelers kunnen niet uitgeschakeld worden, geen traantjes bij jonge spelers.

Negatief

Geweren gaan snel kapot (trigger laat het afweten)
App heeft connectie problemen
Beperkte spelmodi
Kunnen niet schieten als je geraakt wordt of niet geraakt worden als je schiet.

Conclusie

Laser ops pro zijn leuk voor even, door hun beperkte spelmodi en connectieproblemen in de app geraak je er echter snel op uitgekeken. Leuk speelgoed voor 6 tot 9-jarige!

Hasbro Laser ops pro laserguns zijn te koop via: Vanatana.eu of Toychamp.be

Hasbro Phoenix LTX laserguns

Hasbro Phoenix LTX laserguns kwamen uit in 2008 en worden nog steeds gemaakt in 2021! Dit zegt eigenlijk al genoeg, dit zijn zeer succesvolle lasergeweren!

Phoenix laserguns zijn zeer gemakkelijk in gebruik. De “Strength” en “Ammo” lampjes zijn duidelijk, ook bij hevig zonlicht. Je kan gemakkelijk iemand raken op grote afstand. Het kogel herlaadsysteem is erg cool! De terugslag- en trilmotor maken de beleving alleen nog maar cooler.

De schild functie is ook erg leuk en geeft de spelletjes een spannende wendingen!

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Ja, deze laserguns hebben een schakelaar om je omgeving te kiezen, indoor of outdoor.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Hasbro Phoenix laserguns zijn de enige lasergeweren in deze test die zowel een terugslag motor als een trilmotor hebben.
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Ja, Phoenix laserguns hebben een vizierkorrel, je kan er ook een green dot telescoop opzetten!
 4. Heeft de lasergun hit lights? Ja, in de rode bol zitten verschillende sterke LEDS. Je kan deze hit lights langs alle kanten zien, ook bij zonlicht!

Positief

Zeer makkelijk in gebruik
Zeer coole terugslag- en trilmotor
Zeer duidelijk en overzichtelijk
Hele coole kogelherlaad functie
Keuze tussen 10 of 25 levens
360° raakbaar en 360° zichtbaar als je geraakt wordt.
Leuke schild functie
Leuk en begrijpbaar voor alle leeftijden

Negatief

“Strength” and “Ammo” lichtjes zijn zeer fel zodat je ze duidelijk kan zien in zonlicht, hierdoor zijn ze echter te fel bij nachtspellen (je wordt verblind). Afplakken bij nachtspellen is een optie.

Conclusie

Dit zijn de beste laserguns die we getest hebben. Ze zijn er makkelijk in gebruik, zowel tijdens het spel als bij het starten van het spel. Ze zijn boeiend voor zowel jonge als oude spelers, zijn goed gemaakt en hebben leuke functies. Je kan ook erg makkelijk iemand raken vanop grote afstand.

Wil je Phoenix lasergeweren uittesten? Huur ze bij ons!

Hasbro Phoenix LTX laserguns zijn te koop via: Amazon.com
Hasbro Phoenix LTX
Hasbro Phoenix LTX laserguns
Hasbro LTAR laserguns
Hasbro LTAR laserguns

Hasbro LTAR Quantum laserguns

Hasbro Quantum lasergeweren kwamen uit in 2012. Het moest de opvolger worden van de succesvolle Phoenix geweren. Ze maken gebruik van dezelfde technologie. Maar de Quantum lasergeweren werkte ook met een app (enkel voor IOS). Ze werden echter gepromoot als “ENKEL te gebruiken met een smartphone“. Dit was niet correct, maar het kwaad was echter al geschied. De wereld was nog niet klaar voor speelgoed dat enkel te gebruiken was met dure Iphones en het lasergeweer flopte (zie youtube filmpje).

Om geld vrij te maken voor de ontwikkeling van de App (die flopte), werden veel leuke en unieke features van de voorganger (Phoenix laserguns) achterwegen gelaten, zoals:

Geen duidelijke informatie lampjes
Geen duidelijke levens of team selectie
Geen tril- of terugslag motor meer

Dit maakt de LTAR geweren zeer onduidelijk en moeilijk in gebruik

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Ja, deze laserguns hebben een schakelaar om je omgeving te kiezen, indoor of outdoor.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Neen, dit geweer heeft geen haptic feedback.
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Ja, LTAR laserguns hebben een goede vizierkorrel
 4. Heeft de lasergun hit lights? Ja, in de rode bol zitten verschillende sterke leds. LTAR lasergeweren zijn ook de enige lasergeweren die een infrarood signaal terug zenden als je een geweer raakt, zo krijg je altijd een confirmatie als je iemand raakt.

Positief

Compatible met Phoenix lasergeweren
Schieten even gemakkelijk en ver als Phoenix lasergeweren

Negatief

Zeer onduidelijke lasergeweren
Geen tril of terugslag motor

Conclusie

Ltar lasergeweren hebben een goed schietbereik, je kan makkelijk iemand raken op grote afstand. Het grote nadeel van dit geweer is dat ze zeer onduidelijk zijn. Ze waren eigenlijk gemaakt voor het gebruik met een app die alles duidelijker moest maken.

Hasbro LTAR Quantum laserguns zijn enkel nog te koop via 2de hands sites zoals: Ebay.com

Jasman Halo 3 laser pursuit

Jasman Halo 3 Laser pusuit laserguns werden In 2008 in licentie gemaakt om het Xbox game Halo 3 te promoten. Ze zien er geweldig uit, het zijn misschien wel de stoerst ogende laserguns van deze test. De makers zijn echter zo trouw gebleven aan het Halo design dat ze zijn vergeten een vizierkorrel op deze lasergeweren te zetten. Aliens kunnen hier misschien goed mee mikken, voor een mens is het echter erg moeilijk om te mikken.

Na het maken van deze lasergeweren geraakte Jasman in slechte papieren. Ze brachten een 2de versie van de lasergeweren uit die er identiek uit zien, maar waar ze alle coole functies uithaalden (zoals terugslagmotors, Led displays, trilmotors). Ze verkochten deze second editie aan dezelfde prijs, hierdoor konden ze hun winst maximaliseren. Dit kon echter niet baten en Jasman Toys ging failliet.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Neen
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? De eerste versie van deze lasergeweren hebben een tril en terugslag functie (ze gebruiken de batterijen als gewicht om heen en weer te zwieren!).
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Neen, dit maakt raakschieten moeilijk.
 4. Heeft de lasergun hit lights? Ja het doelwit licht op als je erop schiet.

Positief

Zeer cool ogende lasergeweren
Indrukwekkend terugslag en trilmotor in de eerste editie van deze geweren.
Coole overheat functie!

Negatief

Moeilijk om mee te schieten
Tegenvallende schietafstand
Vooral een collectors item niet echte de beste lasergeweren om mee te spelen

Conclusie

Als je een Halo fan bent zijn deze lasergeweren een leuke collectors item. Om het mee te lasergamen zijn ze minder praktisch, ook hun schietafstand valt tegen.

De firma Jasman toys is failliet, deze laserguns zijn dus enkel nog beschikbaar op Ebay. Ze zijn gegeerd als verkleed item voor cosplay bijeenkomsten, goedkoop zijn ze dus ook niet (tussen de 50 en 500 €!): Neem een kijkje op Ebay.com
Jasman Halo 3 Covenant Plasma Rifle lasergun
Halo 3 Jasman Laserguns
Laserchallenge V2 firestorm
laser challenge V1 & V2

Toymax Laser challenge V1 en V2 laserguns

Laser challenge is een lasergun reeks gemaakt door Toymax rond 1997. Als kind vond ik ze verbluffend en heb er uren mee gespeeld! Het was de lasergun reeks met de meeste diversiteit aan lasergeweren. Zo waren er kleine lasergeweren met een waterreservoir die water in je gezicht spoten als je geraakt werd (Laser challenge Cyber splash), enorm grote lasergeweren met een goofy terugslag motor (Laser challenge Firestorm) of kleine handpistolen.

Het leuke was dat alle Laser challenge lasergeweren compatible met elkaar waren.

Het nadeel was echter dat deze laser tag technologie nog kinderziektes had. Zo was het infrarood schiet signaal te simpel, waardoor een simpele zonnestraal ook als een laserschot kon worden gezien. Je kan je voorstellen dat als je op een zonnig dag dit spel wou spelen, dit problemen gaf!

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Neen, deze lasergeweren kunnen erg slecht tegen zonlicht
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? De meeste Laser challenge lasergeweren hadden geen tril of terugslag motor. Sommige zoals de Firestorm hadden dit wel al!
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? De meeste Laser challenge lasergeweren hadden geen goede vizierkorrel. De meer geavanceerder hadden er wel één.
 4. Heeft de lasergun hit lights? De doelwit vestjes hadden hitlights.

Positief

Zeer divers assortiment aan lasergeweren
De eerste echte leuke lasergeweren in Europa (in 1997)
Leuke nieuwe dingen (terugslagmotor, water laser guns)
Krachtige geluidssystemen

Negatief

Deze lasergeweren kunnen absoluut niet goed tegen de zon
Ze ogen en voelen een beetje 90’s (verouderd)
Beetje sullige *PIEW*PIEW* geluiden en vreemd aanvoelende terugslag motors

Conclusie

Laser challenge laserguns zijn leuke lasergeweren om nog eens mee te spelen als je kindertijd zich in de jaren 90 afspeelde. Uit pure nostalgie dus! Als je een echt leuk lasergame wilt spelen zijn er betere systemen op de markt.

Laser challenge was een lasergun reeks uit de jaren 90. Ze zijn dus enkel nog te koop op 2dehands sites: Ebay.com

Lightbattle Active lasergeweren

Deze Lightbattle lasergeweren werden op de markt gebracht in 2015 door de Nederlandse speelgoed importeur Ultra Center Europe. Op sites zoals Aliexpress kon je ze vanaf 2014 al vinden onder de naam “Winyea Call for life“. Lightbattle vermeldt op hun site dat je moet uitkijken voor namaak, de geweren die je kan vinden op lightbattle.nl zijn echter intern identiek aan de laserguns die je kan vinden sites zoals Aliexpress.

Er zitten een aantal leuke dingen in dit geweer. Zoals keuze tussen 4 teams en keuze uit 4 verschillende wapens. Ook de simpele trilmotor is zeer goed geplaatst, wat leuke effecten geeft. Maar dit is dan ook het enige positieve aan dit pistool, op al de rest is bespaard. Zo is de plastiek op sommige plaatsen van slechte kwaliteit, de lampjes op het geweer zijn te zwak, de geluidsindicaties te onduidelijk.

In het donker of binnenshuis geeft dit geweer nog wel goede resultaten, maar bij zonnig weer is deze lasergun zo goed als onbruikbaar.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Neen, deze lasergeweren kunnen erg slecht tegen zonlicht, ze zijn duidelijk gemaakt voor indoor gebruik.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Deze laserguns hebben een goed geplaatste trilmotor, wat leuke effecten geeft!
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Neen, deze laserguns hebben geen vizierkorrel. Mikken is erg moeilijk door de bobbel vanvoor op het geweer.
 4. Heeft de lasergun hit lights? Deze laserguns hebben hit lights aan de zijkant van het geweer. Deze zijn echter zo zwak dat je ze enkel binnenhuis of in de nacht kant zien.
#Label

Positief

4 Verschillende geweer modi en 4 verschillende teams
Eén van de goedkoopste lasergeweren die je kan vinden

Negatief

Zeer slechte plastiek, breken al stukjes af na een paar keer slecht te vallen.
Zeer onduidelijke lasergeweren : Je moet dingen instellen aan de hand van biepjes (team 1 is PIEW, team 2 is ook PIEW) (pistool modus is PIEW, shotgun modus is ook PIEW).
Zeer moeilijk om mee te mikken, geen vizierkorrel.
Teamkleur lampje en levens indicatie lampje zijn enkel binnenshuis zichtbaar.
Presteren zeer slecht in zonlicht (schietafstand wordt gereduceerd tot enkele meters).

Conclusie

Deze Lightbattle Active lasergeweren zijn één van de goedkoopste lasergeweren die je kan vinden, maar het zijn ook één van de slechtste lasergeweren die je kan vinden. Ze zijn gemaakt van erg slechte plastiek, ze gaan vrij snel kapot als je ze een aantal keer slecht laat vallen. Je ziet dat bij het maken van deze lasergun op zowat alles is bespaard. Zo zijn de ledlampjes veel te zwak om buiten te spelen en heeft het geweer maar 1 ontvanger, terwijl er duidelijk plaats is voorzien voor meerdere ontvangers.

Leuk als je met kleine kinderen binnenhuis wilt spelen, maar zeker geen aanrader als je buiten wilt spelen.

Lightbattle active lasergeweren kan je kopen via: Lightbattle.nl en multibazar.be
Lightbattle active laserguns
Lightbattle active laserguns
Lightbattle anti cheat laserguns groen en geel
Lightbattle anti cheat laserguns

Lightbattle Anti-cheat lasergeweren

Dit lasergeweer werd op de markt gebracht in 2018. Zoals de andere besproken Lightbattle guns worden deze anti-cheat guns ook geïmporteerd door Ultra Center Europe (Lightbattle). Er zijn echter ook een aantal andere importeurs zoals Jamara en Vatos. Deze laserguns zijn de nieuwe versie van de Lightbattle Active geweren. Ten opzichte van de Active laserguns zijn er belangrijke verbeteringen. Zo gaat het geweer veel minder snel kapot (als je het laat vallen). Het instellen van de lasergun is ook gemakkelijker en duidelijker omdat een stem nu zegt: “team 1″,”team 2” of “machine gun”, “laser gun”. Er is ook een interessante anti cheat functie bijgekomen, wat spelen in grote groepen makkelijker maakt. Bovendien heeft deze lasergun ook een deftige vizierkorrel, wat mikken en schieten op grote afstand mogelijk maakt.

Wil je echter spelen en schieten op een erg zonnige dag (mei, juni, juli, augustus) dan gaat dit geweer buitenshuis volledig de mist in. De indicatielampjes zijn (net zoals bij de voorganger) niet krachtige genoeg. Waardoor je onmogelijk kan aflezen hoeveel levens je nog hebt, of bij welk team je zit. De schietafstand wordt ook gereduceerd tot enkele meters.

Lightbattle lasergeweren (zowel de active als de anti cheat) kunnen ook niet geraakt worden als je schiet. Ja je leest het goed, als je maar genoeg schiet kan je niet geraakt worden. Als je geraakt wordt kan je bovendien ook niet schieten. Dit is een bug die vaker voorkomt bij goedkoper laserguns (Hasbro laser ops pro hebben dit probleem ook).

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Neen, deze laserguns zijn leuk binnenshuis of op niet te zonnige dagen. Op zeer zonnige zomerdagen gebruik je ze beter niet buiten (de schietafstand gaat dramatisch achteruit)
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Deze laserguns hebben een goed geplaatste trilmotor, wat leuke effecten geeft!
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Ja, deze lasergeweren hebben een goede vizierkorrel.
 4. Heeft de lasergun hit lights? Deze laserguns hebben hit lights aan de zijkant van het geweer. Deze zijn echter zo zwak dat je ze enkel binnenhuis of in de nacht kant zien.

Positief

4 Verschillende geweer modi en 4 verschillende teams
Unieke anti cheat functie. Wat spelen in grote groepen makkelijker maakt.

Negatief

Teamkleur lampje en levens indicatie lampje zijn enkel binnenshuis zichtbaar.
Presteren zeer slecht in zonlicht (schietafstand wordt gereduceerd tot enkele meters).
Kunnen niet schieten als je geraakt wordt of niet geraakt worden als je schiet.

Conclusie

Lightbattle anti cheat lasergeweren zijn leuke lasergeweren om binnenhuis mee te spelen. Hun schietafstand is ook goed, ze zijn dus bijvoorbeeld zeer geschikt om mee te spelen in een sporthal. Hun unieke anti cheat functie laat ook toe om op een goede manier om te gaan met valsspelers.

Als je buitenshuis wilt spelen, gaan deze laserguns echter de mist in. Zowel hun schietafstand in zonlicht als indicatielampjes in zonlicht zijn onbruikbaar.

Prijs/kwaliteit is dit een goed lasergeweer. Voor iets meer geld heb je echter een beter en leuker lasergeweer zoals de Hasbro Phoenix LTX laserguns of Goliath Recoil laserguns (met de juiste app).

Lightbattle anti cheat lasergeweren kan je kopen via: Lightbattle.nl

NEWIDEA Shooting combat system laserguns

Het NEWIDEA shooting combat systeem is eigenlijk geen lasergun, maar een adapter die je op elk geweer (een Nerf geweer bijvoorbeeld of een waterpistool) kan zetten en het zo transformeert in een lasergun. Momenteel wordt het verkocht samen met een gelasercut pistool in hout.


Het is op zen minst een interessant idee te noemen. De schietafstand is ook goed, in de ideale omstandigheden want er zit enkel een zender en ontvangen op de voorkant van de adapter.


Het systeem is spijtig genoeg ongebruiksvriendelijk. Er zijn eigenlijk maar 2 knoppen. Die dienen voor de herladen, team te kiezen en te vuren. Alles wordt nogal onduidelijk weergegeven op een klein displaytje. Het idee van de afstandsbediening waar je extra opties mee kan instellen voor elk lasergeweer is ook interessant, maar weer zeer onduidelijk en ongebruiksvriendelijk uitgevoerd.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Met een afstandsbediening is in te stellen of je binnen of buiten speelt.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Er zit een kleine trilmotor in deze adapter. Deze is echter slecht geplaatst en voelt niet zo goed
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? De adapter kan je bevestigen op elk geweer. Het hangt dus een beetje af van het geweer waar je het op vast zet.
 4. Heeft de lasergun hit lights? Neen dit systeem heeft geen hit lights.

Positief

Interessant idee (een adapter waarmee je elk geweer kan omtoveren tot een lasergeweer)

Negatief

Zeer ongebruiksvriendelijk en onduidelijk uitgevoerd. Kan niet lang boeien.

Conclusie

New Idea shooting combat system is een leuk idee waar echter nog veel aan gesleuteld moet worden op vlak van gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid om het leuk te maken. Wij zouden het voorlopig nog links laten liggen.

Het New Idea shooting combat system is te koop via: Aliexpress.com
NEWIDEA shooting combat system laserguns
NEWIDEA shooting combat system laserguns
Laser X long range lasergun
Laser x long range blaster

NSI International Laser X laserguns

Laser X laserguns zijn zeer divers, elk jaar komen er 1 of 2 nieuwe types uit. Zo is er de Laser X mini, de long range blaster, Laser X Revolution, Laser x Fusion Ze zijn allemaal compatible met elkaar wat leuk is! Sommige laserguns zien er erg leuk uit zoals bijvoorbeeld de long range blaster (deze vond mijn neefje zeer mooi).

Als je er mee speelt voelen ze echter allemaal vrij sullig aan, ze hebben allemaal vrij duffe geluidseffecten en geen of geen goed gebruikte tril- of terugslag motor. Er zijn een aantal leuke vernieuwingen zoals een coach die je aanspoort om te bewegen als je stil staat of een hoofdtelefoon ingang waarmee je naar opzwepende muziek kan luisteren.

Andere “nieuwheden” zijn ronduit irritant zoals het herlaadsysteem van de original blasters. Deze hebben een motion sensors, waarmee je het geweer kan herladen door er mee te zwieren. Dit werkt echter niet goed en wekt enkel frustraties op.

Een op het eerste zicht leuk systeem, maar minder leuk om mee te spelen.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Neen Laser X lasergeweren hebben geen indoor of outdoor modus. Ze zijn vooral bedoeld voor binnenshuis of nachtspellen te spellen
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? De meeste Laser x geweren hebben geen tril- of terugslag motor. Het long range Laser X geweer heeft een trilmotor maar deze trilt enkel als je geraakt wordt.
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? De meeste Laser X geweren hebben geen vizierkorrel. De long range lasergun heeft er één maar deze is moeilijk te gebruiken.
 4. Heeft de lasergun hit lights? De Laser X laserguns hebben hitlights.

Positief

Leuke nieuwigheden, zoals een voice coach
Grote diversiteit aan lasergeweren

Negatief

Irritant herlaadsysteem bij de orginal Laser x
Sullige geluidseffecten
Niet goed bruikbaar bij veel zonlicht: lichten zijn te zwak en systeem heeft geen outdoor modus
Geen vizierkorrel bij de meeste lasergeweren wat mikken moeilijk maakt.
Hoewel er een groot aantal verschillende geweren zijn verschillen ze niet fel van elkaar. Zo kan je met de long range blaster even ver schieten als een gewoon Laser X geweer

Conclusie

Laser X heeft erg veel lasergeweren die allemaal gebruik maken van dezelfde basis. Het voordeel is dat ze allemaal compatible zijn, het nadeel is dat deze basis niet zo goed is. Als je met een Laser X geweer speelt komen ze vrij sullig over. Hun geluidseffecten zijn sullig, ze hebben geen of een slecht aangestuurde trilmotor en presteren niet goed in zonlicht.

Als Laser X het basissysteem van hun lasergeweren stoerder kon maken en hun geweren bestand kon maken tegen zonlicht zou het een veelbelovend systeem zijn.

Nog een laatste puntje kritiek: Laser X geweren zijn de enige lasergeweren die dicht gelijmd zijn i.p.v. dicht geschroefd, dit maakt herstellingen hoe simpel ook, onmogelijk.

De laatste nieuwe Laser X lasergeweren zijn te koop via: dreamland.be of multibazar.be

Silverlit Lazer mad lasergeweren

Lazer MAD lasergeweren zijn kleurrijke lasergeweren die worden geleverd met kleine doelwitten die je op de kleding moet klemmen. De doelwitten blijven soms niet op de kleding zitten als het er hevig aan toe gaat, dat is vervelend.

Lazer MAD lasergeweren hebben verschillende opzetstukken waarmee je de functies van een lasergeweer kan veranderen. Zo kan je een geweer veranderen in een sniper of machinegeweer. Dit idee is erg goed. De laserguns maken echter een er sullige indruk met hun biep geluidjes, of je nu een machinegeweer hebt of een gewoon pistool. In de geweren zit ook geen trilmotor of terugslagmotor, wat nog meer bijdraagt aan de duffe indruk van deze lasergeweren.

De Lazer MAD lasergeweren kunnen bovendien ook zeer slecht tegen zonlicht. Op een zonnige dag kan je maar enkele meters ver schieten.

De 4 checks:

 1. Heeft het lasergeweer een indoor/outdoor modus? Neen Lazer MAD laserguns hebben geen indoor of outdoor modus. Ze zijn vooral bedoeld voor binnenshuis of nachtspellen te spellen.
 2. Heeft het geweer een terugslag of tril motor? Neen, ze hebben geen tril of terugslag motor.
 3. Heeft het geweer een vizierkorrel? Ja Lazer mad laserguns hebben een vizierkorrel
 4. Heeft de lasergun hit lights? Lazer MAD heeft hit lights op de doelwitten. Deze lampjes zijn echter zeer zwak en buitenshuis niet goed zichtbaar

Positief

Leuke opzetstukken om je lasergun aan te passen

Negatief

Sullige geluidseffecten
Niet goed bruikbaar bij veel zonlicht: lichten zijn te zwak en systeem heeft geen outdoor modus, schietafstand wordt door het hevig zonlicht gereduceerd naar enkele meters.
De doelwitten bevestigen op een persoon is moeilijk (je moet ze klemmen op de kleding)

Conclusie

Lazer MAD heeft dezelfde problemen als de Lazer X laserguns. Door hun duffe geluidseffecten en gebrek aan tril of terugslag motor voelen ze zeer sullig aan. Bovendien kunnen ze net als Laser X laserguns zeer slecht tegen zonlicht.

Het idee van de opzetstukken is een zeer goed en leuk maar kan de andere negatieve punten niet goed maken.

Lazer MAD laserguns kan je kopen via: suprabazar.be of bol.com
Lazer MAD laserguns
Lazer Mad laserguns